Analyze Any Stock Free
Event Details

Learn more about this upcoming event.

2017 - EU VectorVest Investment Forum
Jan 17, 2017
2820 Rijmenam, BE
Sint Maartensberg
Sint Maartensberg 2

Map
FREE

Dinsdag 17 januari 2017 VECTORVEST INVESTMENT FORUM in Mechelen

Welkom bij de volgende VectorVest User Group Vergadering. Iederen die lid is van VectorVest is welkom, alsook mensen die VectorVest nog niet kennen en geheel vrijblijvend een demonstratie willen bijwonen.  

De VectorVest Community is enorm gegroeid het afgelopen jaar, ondanks de manisch depressieve beurzen. Abonnees maken volop gebruik van de talrijke Nederlandstalige ondersteuning die sinds september 2015 beschikbaar is. Iedere maand vinden er maandelijkse bijeenkomsten plaats op meerdere locaties in Vlaanderen. We komen op dinsdag 17 januari bij elkaar in Rijmenam, nabij Mechelen.  

De sessie bestaat uit 2 delen.

Tijdens het eerste gedeelte leggen we echt de basis uit van VectorVest. Dit is een must voor iedere beginnende abonnee, voor iedereen die VectorVest nog niet kent of voor iedereen die zijn basiskennis wilt opfrissen. We bespreken de zeer betrouwbare Marktsignalen van VV waarbij u op de juiste momenten in en uit de markt bent. Met onze stock viewer kan u aandelen makkelijk analyseren en krijgt u toch alle info die u nodig heeft.

In het tweede gedeelte bestuderen we de strategieën van de “Worry Free Investing Challenge”. In de maand december bestudeerden we de strategie “WFA”.  Dit is een strategie waarbij enkel aandelen uit de Midas Touch Watchlist worden geselecteerd: De Midas Touch Watchlist is een selectie van high momentum stocks. Maar we voegen nog een aantal parameters toe, zodat enkel de high momentum stocks mét uitstekende fundamentals in Portefeuille worden genomen. En wat zijn de resultaten van deze strategie? Een Compounded Rate of Return (CROR) van 18% en een maximale drawdown van slechts 16%.... En  dit alles door gemiddeld slechts 17 transacties per jaar uit te voeren. De werkelijke return is hoger, dividenden zijn immers niet inbegrepen.

U leert in deel II hoe u in de tool” unisearch” zelf deze strategie aanmaakt en hoe u deze zelf kan backtesten. Nadien zetten we deze strategie om naar het heden: de Amerikaanse beurzen zullen open zijn, en u ziet de transacties “live” gebeuren. Verder leer ik u hoe u de ‘alerts’ via mail binnenkrijgt: u weet ten allen tijde wanneer u een transactie moet uitvoeren.

Personen die onze sessies bijwonen, ontvangen achteraf de volledige presentatie. U heeft dus alle schermafbeeldingen en kan hier thuis mee aan de slag. Ik test de strategie ook uit op minstens 3 # market timing signalen (Confirmed Calls, DEW en Primary Wave, en bij Down signalen kies ik voor Cash én No Action). Ook test ik deze strategie uit om minstens 10 verschillende Stop Lossen. Op die manier ontdekken we o.a. welk market timing signaal en welke  stop loss het best werkt bij deze strategie.

Tussen de 2 sessies is er een pauze van 10 minuten. Iemand die enkel het 2de gedeelte wilt bijwonen, kan ons dus tijdens de pauze vergezellen.

Agenda
18.45 u:   Meet and greet!
  19.00 u:   Basiscursus VectorVest: Hoe de richting van de markt herkennen, hoe worden aandelen geanalyseerd door VV
  20.15 u:   Pauze
  20.25 u:   Tweede gedeelte: Strategieën & backtests, Q & A
  22.00 u:   Einde

Er is tijd en ruimte om nadien nog een glas te drinken en na te praten.
De voertaal is Nederlands. Toegang is gratis, maar registratie is verplicht.

Home
×
Menu